Khaya woodware handgemaakt houten  rijstkommetjes, houten servies, wooden bowl, houten bakje

Onderhoud hout

Hout gaat jarenlang mee, mits het goed wordt onderhouden. Je mag onze producten niet in de vaatwasser doen, dus even met de hand wassen - en dat gaat supersnel door de waterafstotende lak - en meteen even afdrogen. Kleine moeite toch?

Khaya woodware houten borden voor een mooie aankleding van je tafel, houten servies, houten bord


Voedselvriendelijk

Ons houten servies is volledig voedselveilig. Dat wil zeggen dat de olie waarmee we onze producten afwerken geen schadelijk elementen bevat voor je gezondheid. Je kunt zowel koude als warme hapjes nuttigen van onze houten items. Eet smakelijk!

Houten schaaltje, duurzaam servies, houten kom, eco-friendly tableware

Natuurlijke olie

Onze producten zijn bewerkt met milieuvriendelijke olie (een extract uit de zaden van de tung boom, een inheemse soort in Vietnam). Een natuurlijke olie die geen oplosmiddelen bevat en goed uithard na verschillende lagen. Deze transparante olie versterkt de kleur van het hout, zorgt voor een glans, waterbestendigheid en voedselveiligheid. 


Krassen wegpoetsen

Krassen op snijplanken zijn niet te voorkomen. Je kunt ze een paar keer per jaar wegpoetsen met fijn schuurpapier (korrel 800). Als je de houten snijplank daarna met lijnzaadolie invet, en dit goed laat uitharden dan glanst hij weer als nieuw!