Duurzaamheid

Ecologische footprint

Ons beeld van een ideale wereld draait om het verkleinen van onze ecologische voetafdruk en het behoud van onze aarde. Daarom hebben we dit houten servies gemaakt, voor mensen met een milieubewustzijn en een gevoel voor kunstzinnige schoonheid. 

Milieubewuste keuzes

Er is er geen betere plek om een duurzame of natuurlijke levensstijl te hanteren dan thuis aan de eettafel. Je kunt in kleine stappen beginnen, gebruik een houten kommetje - in plaats van plastic - dat kan al impact hebben.

Khaya woodware ecologische voetafdruk verkleinen duurzaam serviesgoed uniek cadeau

Handgemaakte items

We verkopen enkel unieke producten met een duurzaam karakter. Een mooi handgemaakt item van hout creĆ«ert tenslotte een verhaal, waardoor het geen massa-artikel is, maar een individueel vervaardigd kunstwerk. 

Biologisch afbreekbaar

Ons serviesgoed is gemaakt van 100% natuurlijk materiaal dat onze aarde niet aantast. Khaya-hout is bovendien hernieuwbaar, van nature antibacterieel, eco-vriendelijk, recyclebaar en biologisch afbreekbaar. 

Khaya woodware duurzame houten producten voor een lange levensduur milieuvriendelijk

Duurzaam hout

Ons Khaya-hout heeft een zuivere herkomst; het komt van lokaal aangeplante bossen in Vietnam die duurzaam beheerd worden door boeren. Voor iedere gekapte boom, wordt weer een nieuwe geplant. En de productie zit dichtbij de bron om het milieu zo min mogelijk te belasten.

Voedselvriendelijk

Na de oogst wordt het hout ter plekke op maat gezaagd en direct in de oven gelegd om kromtrekken te voorkomen. Na droging (ongeveer 1 maand) is het hout klaar om er producten van te maken. Vervolgens worden onze producten bewerkt met een natuurlijke olie voor een mooie glans en het is meteen voedsel veilig.

Khaya woodware duurzaam ondernemen duurzame producten duurzaam verpakt

Geen massa-product

Onze producten worden met zorg ontworpen, door onszelf en door onze vakkundige handwerklieden in Vietnam. In kleine oplagen worden onze items geproduceerd, gebrandmerkt met ons mooie logo en verzonden. Dat duurt soms maanden. Maar het is het wachten waard, je hebt altijd een uniek exemplaar dat niemand anders ook heeft.

Duurzame verpakking

Vanuit milieuoogpunt verschepen we onze producten via zeetransport naar Nederland en worden ze met gerecycled papier stevig verpakt ter bescherming. Onze cadeauverpakking is eveneens van gerecycled papier gemaakt. We willen op alle fronten duurzaam zijn.