Houten servies, houten borden, houten schalen, houten bekers, duurzaam cadeau

1 september 2020, door Lucienne

Duurzaamheid in huis 

We kunnen er niet meer omheen: duurzaamheid in huis. Als je echt om de aarde geeft, en je zorgen maakt om het klimaat, dan moet je duurzamer gaan leven. Dat betekent een gedragsverandering, jezelf aanpassen, en dat is best wennen. Maar begin gewoon thuis bijvoorbeeld aan de eettafel; dat is helemaal niet moeilijk, duur of ingewikkeld, dat kan iedereen. En kleine dingen kunnen al impact hebben. Bovendien is duurzamer leven niet alleen belangrijk voor het milieu, ook voor je eigen gezondheid!

houten serviesgoed, houten kommetjes, houten borden, houten bekers, duurzaam cadeau

Geen plastic troep

Ik ga ervanuit dat je al aan afval scheiding doet, en zuinig omgaat met water en elektra. Groene stroom toch? En dat je geen onnodige plastic dingen meer koopt, maar houten wasknijpers of een bamboe tandenborstel. En neem voortaan losse thee in plaats van zakjes, daar zit echt plastic in! En overal vind je tegenwoordig herbruikbare rietjes en wasbare wattenschijfjes. Dus je kunt op zoveel manieren je steentje bijdragen. Doe gewoon wat jij denkt dat goed voelt.

Houten serviesgoed, houten borden, houten schalen, houten bekers, duurzaam cadeau, eco-gift, milieubewust shoppen

Natuurlijke materialen

Kies voor zoveel mogelijk natuurlijke materialen in huis, zoals katoen, wol, riet, hout en linnen. Dat is goed voor het binnenklimaat, ofwel voor je eigen gezondheid, en als je er nog een partij planten bijzet, zit je helemaal goed, want die zuiveren ook nog eens de lucht. Ben je een foodlover, kook dan bescheiden porties of maak iets lekkers van de restjes. Eten weggooien kan echt niet meer in deze tijd.

Wil je nog meer duurzame tips, kijk dan eens op de website van het Wereld Natuur Fonds.