Duurzaamheid

Ecologische footprint

We streven ernaar dat iedereen zijn ecologische voetafdruk verkleint, zodat we onze mooie planeet kunnen doorgeven aan de volgende generatie. Dat is absoluut mogelijk als we voortdurend milieubewuste keuzes maken. 

Milieubewuste keuzes

Kies bijvoorbeeld voor producten die gemaakt zijn van 100% natuurlijk materiaal, dat is beter voor jou en onze aarde! Denk aan bamboe, riet, zeegras of hout. Hout is hernieuwbaar materiaal, van nature antibacterieel, duurzaam, recyclebaar en volledig biologisch afbreekbaar.

Biologisch afbreekbaar 

Wil je ook een steentje bijdragen aan een betere wereld en een duurzame levensstijl hanteren? Begin dan gewoon thuis in kleine stapjes, bijvoorbeeld aan de eettafel: gebruik geen (wegwerp) plastic servies maar kies voor duurzaam hout - dat kan al impact hebben. 

Duurzaam Khaya hout

Ons Khaya mahoniehout heeft een zuivere herkomst; het komt van lokaal aangeplante bossen in Vietnam die duurzaam beheerd worden door boeren. De Khaya boom is een snel groeiende soort die goed gedijt op arme grond. Na de kap wordt er meteen weer een nieuwe geplant. 

Lokale productie

Na de oogst wordt het hout ter plekke op maat gezaagd en direct in de oven gelegd om kromtrekken te voorkomen. Na droging is het hout klaar om te bewerken. Dit gebeurt in lokale houtdraaierijen om onze CO2 footprint zo klein mogelijk te houden en onnodige kilometers te vermijden.Tijdloos duurzaam design

We werken met getalenteerde ambachtslieden die tijdloos design combineren met traditionele vaardigheden. Elk serviesstuk is met liefde en toewijding gemaakt. Of het nu gaat om het karakter van het stuk of de inspiratie achter de oorsprong, elk product vertelt een verhaal....

Geen massa-artikel 

In kleine oplagen wordt ons serviesgoed vervaardigd met behulp van eenvoudige machines. Vervolgens wordt elk product handmatig gepolijst en met een voedselvriendelijke olie bewerkt om er heerlijk van te kunnen eten.

Daarna wordt het servies gebrandmerkt met ons mooie logo en per zeetransport verzonden. Dat duurt echt maanden, maar het is het wachten waard; je hebt altijd een uniek exemplaar dat niemand anders ook heeft! 


Fair Trade

We hebben een goede en rechtstreekse relatie met onze lokale ondernemers in Vietnam, die gepassioneerd werken aan onze producten, en die een eerlijke prijs krijgen voor hun collectie (zonder tussenkomst van agenten of distributeurs).

Meer banen, meer kansen

Door dit partnership zijn in korte tijd de woon- en leefomstandigheden van lokale ambachtslieden verbeterd, krijgen houtbewerkers vanuit het platteland meer kansen en worden de sociaal economische verschillen kleiner. Zo dragen we bij aan een betere toekomst voor veel Vietnamese houtbewerkers.


WWF

Supporter van het Wereld Natuur Fonds

Met elke aankoop steunt Khaya het Wereld Natuur Fonds. Onze donaties dragen bij aan duurzaam bosbeheer.