Duurzaamheid

Ecologische footprint

Wij streven ernaar om onze mooie planeet groener door te geven aan de volgende generatie. Dat is mogelijk als iedereen zijn ecologische voetafdruk verkleint en meer milieubewuste keuzes maakt.

Milieubewuste keuzes

Er is er geen betere plek om een duurzame lifestyle te hanteren dan thuis aan de eettafel. Begin simpel, in kleine stappen: gebruik geen (wegwerp) plastic servies maar neem houten producten - dat kan al impact hebben. 

Khaya woodware ecologische voetafdruk verkleinen duurzaam serviesgoed uniek cadeau

Handgemaakt serviesgoed

Khaya verkoopt enkel ambachtelijke producten; een mooi handgemaakt item creĆ«ert tenslotte een verhaal - waardoor het geen massa-artikel is, maar een individueel vervaardigd kunstwerk. 

Biologisch afbreekbaar

Onze producten zijn gemaakt van 100% natuurlijk materiaal dat onze aarde niet aantast. Khaya hout is duurzaam, hernieuwbaar, antibacterieel, eco-vriendelijk, recyclebaar en biologisch afbreekbaar. 

Khaya woodware duurzame houten producten voor een lange levensduur milieuvriendelijk

Duurzaam hout

Ons Khaya hout heeft een zuivere herkomst; het komt van lokaal aangeplante bossen in Vietnam die duurzaam beheerd worden door boeren. Voor iedere gekapte boom, wordt weer een nieuwe geplant. En de productie zit dichtbij de bron om het milieu zo min mogelijk te belasten.

Voedselvriendelijk servies

Na de oogst wordt het hout ter plekke op maat gezaagd en direct in de oven gelegd om kromtrekken te voorkomen. Na droging (ongeveer 1 maand) is het hout klaar om er serviesgoed van te maken en worden onze producten bewerkt met een natuurlijke olie voor een mooie glans en voedselveiligheid. 

Khaya woodware duurzaam ondernemen duurzame producten duurzaam verpakt

Uniek product

Onze producten worden met zorg ontworpen, door onszelf en door vakkundige handwerklieden in Vietnam. In kleine oplagen worden onze items geproduceerd, gebrandmerkt met ons mooie logo en verzonden. Dat duurt soms maanden. Maar het is het wachten waard, je hebt altijd een uniek exemplaar dat niemand anders ook heeft.

Duurzame verpakking

Vanuit milieuoogpunt verschepen we onze producten via zeetransport naar Nederland en worden ze met gerecycled papier stevig verpakt ter bescherming. Onze cadeauverpakking is eveneens van gerecycled papier gemaakt. We willen op alle fronten duurzaam zijn.

Khaya Woodware, khaya hout, houten borden, houten kommetjes, duurzaam hout
WWF

Supporter van het Wereld Natuur Fonds

Met elke aankoop steunt Khaya het Wereld Natuur Fonds. Onze donaties dragen bij aan duurzaam bosbeheer.