Houten servies, wood leaf platter, houten kom, duurzaam servies, leaf platter

 15 maart 2022, by Lucienne

Japandi design

Wat is Japandi? Japandi design is de combinatie van Scandinavische functionaliteit en Japans minimalisme. Deze samensmelting van stijlen creëert een gevoel van kunst, natuur en eenvoud.

Elementen van Japandi

De Japandi stijl wordt gekenmerkt door prachtig vakmanschap, met een focus op handgemaakte kwaliteit boven goedkope wegwerp materialen. Bovendien legt de Japanse stijl vaak de nadruk op duurzaamheid.

Eco-vriendelijke esthetiek

Omdat steeds meer consumenten op zoek zijn naar eco-vriendelijke esthetiek is de populariteit van Japandi design geen verrassing. Om in je interieur het beste van twee werelden te krijgen, kies je voor de gezelligheid van Scandi design, met warme texturen en zachte materialen (Hygge), terwijl je daarnaast de eenvoudige elegantie van Japans design behoudt.

Gevoel van de natuur

Om echt te spelen met deze look, kies je voor je inrichting natuurlijke materialen zoals hout, riet of linnen elementen die het gevoel van de natuur en simplistische schoonheid in huis brengen. 


Houten bekers, houten schaaltje, houten serviesgoed, duurzaam houten bord

Functie en vorm 

Hoewel beide stijlen een sterke focus hebben op functie en vorm, is het belangrijk om een zen-achtig gevoel van rust in je huis te behouden. In principe moet je interieur je comfort geven telkens wanneer je de voordeur binnenstapt. 

Japandi aan de eettafel

Japandi design werkt niet alleen voor interieurs maar ook voor accessoires. Zo kun je je tafel dekken met Japandi stijl serviesgoed zoals Khaya Woodware. Ga op zoek naar natuurlijke items die de tand des tijds kunnen doorstaan en waarvan je nog jaren plezier zult hebben.  

eco-friendly tableware, houten kom, wooden bowl, khaya hout, houten bord