1 december 2022, door Lucienne

Duurzaamheid in huis 

We kunnen er niet meer omheen: duurzaamheid in huis. Als je echt om moeder aarde geeft, en je zorgen maakt om het klimaat, dan moet je milieubewuste keuzes maken. Dat betekent een gedragsverandering, en dat is best even wennen. Maar begin gewoon thuis aan de eettafel; koop geen (wegwerp) plastic servies meer. Maar kies voor natuurlijke materialen die onze aarde niet aantasten. Zelfs kleine veranderingen kunnen al impact hebben. Dus start vandaag nog! Duurzamer leven is niet alleen belangrijk voor het milieu, ook voor je eigen gezondheid!

Zo min mogelijk plastic

Plastic (rest) afval ligt overal in de natuur, maar vooral in zee en dat veroorzaken wij zelf. Denk aan patatbakjes, broodzakjes en plastic bekertjes. Plastic kan niet biologisch afbreken. Wanneer het in de natuur belandt, blijft het daar zeker honderden jaren liggen. Door zeestromingen kan het plastic overal terechtkomen. En dat heeft grote gevolgen. Niet alleen overlijden zeedieren en vogels aan plastic in zee, ook wij hebben er last van. Plastic zit in ons eten, water en in de lucht! Houten serviesgoed, houten borden, houten schalen, houten bekers, duurzaam cadeau, eco-gift, milieubewust shoppen

Natuurlijke materialen

Kies voor zoveel mogelijk natuurlijke materialen in huis, zoals zeegras, riet, hout en linnen. Dat zijn materialen die biologisch goed afbreekbaar zijn en onze aarde niet aantasten. Natuurlijke materialen zijn ook nog eens goed voor het binnenklimaat, ofwel voor je eigen gezondheid, en als je er ook nog veel planten bijzet, zit je helemaal goed, want die zuiveren ook nog eens de lucht.

Wil je nog meer duurzame tips, kijk dan eens op de website van het Wereld Natuur Fonds.